Groene daken

Meer biodiversiteit!

Meer biodiversiteit, dat wordt de trend. Een wereld zonder insecten bestaat niet en de aanwezigheid van deze kleine aardbewoners zijn ook enorm belangrijk voor mens en dier. Een van de meest ideale manieren om je leefomgeving te vergroenen is het dak van je garage, schuur of overkapping om te toveren tot een groen dak! Veel gebruikte beplanting op groene daken is Sedum beplanting. Maar naast Sedum zijn er nog veel andere mogelijkheden en voor elk dak is een passende oplossing te creëren!

Wat zijn de voordelen?

Behalve dat het er mooi uit ziet, heeft het ook veel voordelen voor het milieu en je portemonnee. Groene daken slaan regenwater op, waardoor de rioleringen minder belast worden. Gevolg hiervan is dat de daken voller begroeid worden en meer groen betekent meer omzetting van CO2 naar zuurstof in de lucht. Groene daken werken ook isolerend voor geluid en temperatuur. Je airconditioning hoeft minder vaak aan en daar is je portemonnee blij mee. Ook heeft je dak een door de beplanting een extra beschermlaag tegen de verschillende weertypes die we in Nederland kennen en als klap op de vuurpijl wordt je woning ook nog meer waard door de daken te vergroenen!

Laten we afspreken

Hebben wij uw interesse gewekt? Mooi! Laten we er dan meteen voor zorgen dat dit geheel wederzijds wordt. Vul hieronder de velden in en kom in contact met ons team.

Bedankt voor je bericht. We zullen zo snel mogelijk reageren.
Oops! Er is iets misgegaan bij het versturen.